Guide til finish på hynder

Velkommen til vores guide over de mest brugte finish- og syteknikker, vi tilbyder hos AP Møbelpolstring.
De forskellige sammensyninger og stikninger har hver især en særlig betydning for holdbarhed og æstetik. Det kan du læse meget mere om herunder.

 

Kuvertsyning 

Teknikken kendes også som konvolutsyning eller fransk søm. Hynden syes sammen på en måde, der minder om en kuvert. Kuvertsyning er mest ideel til hynder med en tykkelse på 2-3 cm og egner sig især godt på hynder til fletstole. Teknikken tillader nemlig hynden at følge fletsædet, som ofte buer let. 

Kapstikning

Med denne teknik sikres sammensyningen med en ekstra syning, som er synlig. Metoden forstærker sømme og skaber en skarp, defineret kant på hynden. Syningen sikrer også, at betrækket lægger sig flot og præcist omkring skummet. Man kan vælge kapstikning kun i top eller både i top og bund som på billedet her.

Dobbeltstikning

Dobbeltstikning, også kendt som tonålestikning, er en teknik, hvor man syer med to nåle på én gang på hver siden af sammensyningen. Det giver to parallelle pyntestikninger syet tæt ved hinanden. Denne teknik bruges ofte til at forstærke sømme og tilføje dekorative detaljer til hynder. Metoden vil afrunde kanterne og skabe et blødt udtryk.

Dobbeltstikning i felter

Ved denne teknik syes to parallelle stikninger langs kanterne af felter eller paneler på en hynde. Disse kan være firkantede, rektangulære eller endda diagonale, og teknikken bruges både som forstærkning og til at tilføje dekorative detaljer.

Keder

Teknikken kendes også som piping. Her syes en dekorativ snor, ofte i samme materiale, ind langs sømmene på hynder og polstrede møbler. Denne metode tilføjer et visuelt element, der skaber et elegant og professionelt look. Man kan vælge teknikken kun i top eller både i top og bund.

Madrassyning

Teknikken kaldes også bare for madrashjørner. Hjørnerne syes på en måde, så stoffet kan fortsætte ud over siden. Det betyder, at der er få sømme på hynden, hvilket gør hynden både holdbar og hurtig at sy. Det skaber en flot, simpel finish med et blødt udtryk. Teknikken er især god til mønstrede tekstiler, hvor man måske ønsker, at mønstret skal fortsætte uforstyrret ned på siderne af hynden.

Få et tilbud på din opgave
Translate »