Bæredygtighed

Vi arbejder ambitiøst med samfundsansvar og bæredygtighed

Kernen i vores håndværk er at skabe og bevare kvalitetsmøbler, der skal leve i generationer. For os er det næsten så bæredygtigt, som det kan blive. Som en stolt møbelpolstervirksomhed er ansvarlighed og bæredygtighed derfor også en hjørnesten i vores virke.

Vi vægter kvalitet og ordentlighed i alt, vi gør. Vi har derfor også løbende indtænkt klima og socialt ansvar i vores daglige arbejde. I dag danner FN’s 17 verdensmål rammen om vores bæredygtighedsstrategi.

Vores kernefokus er mål nummer 12. Med vores type af virksomhed er det nemlig her, vi kan gøre den største forskel.
Vores tilgang til verdensmålet er tredelt:

  • Høj kvalitet
  • Bæredygtige energiresurser til produktionen
  • Materialeforbrug med omtanke

Høj kvalitet og bæredygtighed

Som stolte møbelpolstrere er høj kvalitet og bæredygtighed uløseligt forbundet.

Vi skaber løsninger, der kan holde til års daglige brug i offentlige rum. Og vi skaber møbler, der kan gå i arv i familien. Det kan vi kun gøre ved at insistere på kvalitetshåndværk og kvalitetsmaterialer. Derfor vægter vi de mest holdbare løsninger og teknikker, ligesom vi skaber ærlige møbler, som kan repareres og renoveres, når tid er.

Det er for os indbegrebet af forsvarlig produktion og forbrug.

paerer baeredygtig energi

Grøn energi

Vi har prioriteret en grøn energiaftale, så vi så vidt muligt alene gør brug af grøn energi, hovedsageligt vand- og vindenergi. For en endnu mere forsvarlig og fremtidssikret energistrategi har vi desuden valgt at installere solcelleanlæg på værkstedet i Aalborg.

Forsvarlig omgang med materialer

Det er og har altid været fornuftigt og ordentligt at bruge de nødvendige materialer respektfuldt og med omtanke. Vi arbejder derfor hver dag på at reducere spild og udnytte ressourcerne mest effektivt.

Vi kan desværre ikke helt undgå spild. Men vi forsøger så vidt muligt at få resterne til at leve videre i et forsvarligt kredsløb. Det gør vi bl.a. ved at donere læderrester til skoler og ved at udnytte afskær fra skum som pakkemateriale.

Forsvarligt forbrug af materialer starter med forsvarlige materialer. Derfor er vi naturligvis leverandører af bæredygtige og miljømærkede skummaterialer, tekstiler og lædervarer. Al vores skum er fx Øko-Tex-mærket. Og vi er leverandører af tekstil, der er mærket med bl.a. Svanemærket, Øko-Tex, Cradle to Cradle, Recycling og EU-blomsten.

Vi kan også tilbyde miljømærket læder, som er sporbar, og hvor kemikalie- og vandforbrug er reduceret til et minimum. Bl.a. kan vi tilbyde læder mærket med Svanemærket eller Blauer Engel.

Det skal være nemt at træffe de klimabevidste valg. Derfor holder vi os naturligvis opdaterede på bæredygtige polstermaterialer, så vi kan rådgive om de forskellige muligheder. I vores showrooms har vi derfor også altid et bredt udsnit af bæredygtige materialer, som det er muligt at se og røre.

En samfundsansvarlig virksomhed

Vi indtænker desuden følgende verdensmål i vores mål om at være en samfundsansvarlig virksomhed.

Vi bestræber os på at være en mere end anstændig arbejdsplads. Derfor er alle naturligvis ansat på overenskomst, og vi har en klar politik om, at det skal være sundt for både krop og sjæl at gå på arbejde hos os.

Vi har desuden et tæt samarbejde med kommuner og jobcentre om meningsfulde jobafklaringsforløb og virksomhedspraktik for mennesker, der har brug for lidt ekstra støtte for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Vi sætter en ære i at give erfaring videre, og vi vil gerne bidrage til en levende håndværkertradition i udvikling. Vi bestræber os derfor på altid at have så mange lærlinge, som vi er godkendt til, og vi arbejder løbende på at sikre kvaliteten af lærlingetiden hos os.

Vi har desuden prioriteret at deltage i det fællesskab, som er ved at gentænke uddannelsen til møbelpolstrer på Skive College.

Nok er ansvarlighed og bæredygtig allerede en hjørnesten i vores virke, men vores arbejde med at undersøge, hvordan vi kan bidrage til en bæredygtig udvikling for både mennesker, samfund og miljø er langt fra slut. Med verdensmålene som rettesnor søger vi aktivt at finde måder at understøtte kvalitet og ordentlighed hos os i AP Møbelpolstring.

Verdensmaals-hjul-gennemsigtig-RGB
Kontakt os for at høre nærmere
Translate »