Bæredygtighed

AP Møbelpolstring arbejder ambitiøst med samfundsansvar og bæredygtighed

Kernen i vores håndværk er at skabe og bevare kvalitetsmøbler, der skal leve i generationer. Derfor vægter vi kvalitet og ordentlighed i alt, vi gør. Det er bæredygtighed for os.  

Som en stolt møbelpolstervirksomhed er ansvarlighed og bæredygtighed altså en hjørnesten i vores virke. Vi har derfor også løbende indtænkt klima og socialt ansvar i vores daglige arbejde.

I dag danner FN’s 17 verdensmål rammen om vores bæredygtighedsstrategi. Vores kernefokus er mål nummer 12 – ansvarligt forbrug og produktion. Det er nemlig her, vi kan gøre den største forskel.

Forsvarlig omgang med materialer

Vi skaber løsninger, der kan holde til års daglige brug i offentlige rum. Og vi skaber møbler, der kan gå i arv i familien. Det kan vi kun gøre ved at insistere på kvalitetshåndværk og kvalitetsmaterialer. Derfor vægter vi de mest holdbare løsninger og teknikker­, ligesom vi skaber ærlige møbler, som kan repareres og renoveres, når tid er. Det er for os indbegrebet af forsvarlig produktion og forbrug. Det er bæredygtigt.

paerer baeredygtig energi

Bæredygtige forbrugsmaterialer

Forsvarligt forbrug af materialer starter med forsvarlige materialer. Derfor er vi naturligvis leverandører af bæredygtige og miljømærkede skummaterialer, tekstiler og lædervarer. Al vores skum er fx Øko-Tex-mærket. Og vi er leverandører af tekstil, der er mærket med bl.a. Svanemærket, Øko-Tex, Cradle to Cradle, Recycling og EU-blomsten.

De bæredygtige muligheder

Vi kan også tilbyde miljømærket læder, som er sporbar, og hvor kemikalie- og vandforbrug er reduceret til et minimum. Bl.a. kan vi tilbyde læder mærket med Svanemærket eller Blauer Engel.

I vores showrooms har vi derfor også altid et bredt udsnit af bæredygtige materialer, som det er muligt at se og røre. Ligesom vi holder os opdaterede på bæredygtige produkter og løsninger, som vi meget gerne rådgiver om.

Selvom vi forsøger, kan vi desværre ikke helt undgå spild. Vi forsøger derfor så vidt muligt at få resterne til at leve videre i et forsvarligt kredsløn. Det gør vi bl.a. ved at donere læderrester til skoler og sælge til resten til genanvendelse.

Vi har desuden prioriteret en grøn energiaftale, så vi så vidt muligt alene gør brug af grøn energi, hovedsageligt vand- og vindenergi. For en endnu mere forsvarlig og fremtidssikret energistrategi har vi desuden valgt at installere solcelleanlæg på værkstedet i Aalborg.

En samfundsansvarlig virksomhed

Med udgangspunkt i verdensmål nr. 8 og 4 – anstændige jobs og kvalitetsuddannelse – bestræber vi os på at være en mere end anstændig arbejdsplads. Derfor er alle naturligvis ansat på overenskomst, og vi har en klar politik om, at det skal være sundt for både krop og sjæl at gå på arbejde hos os.

Vi har desuden et tæt samarbejde med kommuner og jobcentre om meningsfulde jobafklaringsforløb og virksomhedspraktik for mennesker, der har brug for lidt ekstra støtte for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. 

Vi sætter en ære i at give erfaring videre, og vi vil gerne bidrage til en levende håndværkertradition i udvikling. Vi bestræber os derfor på altid at have så mange lærlinge, som vi er godkendt til, og vi arbejder løbende på at sikre kvaliteten af lærlingetiden hos os. Vi har desuden prioriteret at deltage i det fællesskab, som er ved at gentænke uddannelsen til møbelpolstrer på Skive College.

Nok er ansvarlighed og bæredygtighed allerede en hjørnesten i vores virke, men vores arbejde med at undersøge, hvordan vi kan bidrage til en bæredygtig udvikling for både mennesker, samfund og miljø langt fra slut. Med verdensmålene som rettesnor søger vi aktivt at finde måde at understøtte kvalitet og ordentlighed hos os i AP Møbelpolstring.  

Verdensmaals-hjul-gennemsigtig-RGB
Kontakt os for at høre nærmere
Translate »